İkinci kompozisyonumuzda ise sadece çizgiyi kullanacaktık.
İkinci kompozisyonuma çizginin potansiyellerini daha iyi bilerek başladım ve elimdeki kağıdın sınırlarını aşan bir çalışma yapmak istedim. Kompozisyonumda çizgilerin hem kalınlığını hem uzunluğunu hem de renginin koyuluğunu kullanarak bir tasarım yaptım.
Üçüncü kopmozisyonumuzda farklı elemanlar kullandık. Bu haftaki kompozisyonumuzda elemanlarımız kare, eşkenar üçgeni, ve daireydi.
Kompozisyonumda daire, eşkenar üçgen, kare sıralamasını kullanarak başladım ama daha sonra daireden başlaryıp üçgen, kare, üçgen, daire, üçgen, kare, üçgen... gibi bir sıralama izleyip dairenin deforme olup üçgene sonra daha fazla köşeye sahip olan kareye dönüşüp tekrar daire formuna dönme serüvenini belirtmeyi tercih ettim. Kompozisyonumda elemanların boyutlarının artırıp azalttım ama bu pek farkedilemiyor. Kompozisyonumda sol tarafta çizgisel seriyi kesip biraz altından tekrar başlattım. Buradaki amacım kağıdın sınırları dışına çıkmak ve son üçgenden tekrar çizgiselliğin başladığı kareye kadarki çizgiselliğin yönünü uzunluğunu gözlemcinin hayaline bırakmaktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder